Mesaj către mamele care critică mereu

M-ai auzit țipând și m-ai etichetat, dar tu nu știi că înainte de a țipa i-am explicat până mi s-au uscat buzele, până n-am mai putut vorbi, i-am spus care este comportamentul corect și de ce greșește.

M-ai văzut înroșindu-mă de nervi și te-ai grăbit să crezi că așa fac mereu, că nu știu să mă controlez, că tu ești mai bună și copilul tău este mai fericit. Dar tu nu știi că și eu am citit despre parenting, că încerc să mă autoeduc, însă nu mă pot abține mereu, oricât m-aș strădui.

M-ai văzut poate luându-mi copilul pe sus și te-ai gândit poate că o să-l bat, dar nu știi ce m-a determinat să-l iau cu forța de undeva, nu ca să-l bat, ci ca să-i opresc un comportament neadecvat și să-i arăt că vorbesc serios și că nu poate face mereu ce vrea.

Mi-ai văzut copilul făcând crize și țipând și m-ai catalogat rapid că nu sunt o mamă bună, că uite cum îmi cresc copilul, că nu-l educ și că e prea răsfățat.

Te uiți ciudat că al meu copil nu salută, dar te rog nu te grăbi să-l consideri needucat, mai are timp să învețe, deocamdată nu vrea, nu face tot ce-i zic eu, deși mă iubește mult.

Le-ai văzut poate pe fete certându-se între ele în parc și m-ai întrebat imediat dacă se înțeleg. Da, se înțeleg, în limita vârstei și a geloziei. Le-am citit cărți pe tema asta, am povestit mult și văd cum fac progrese, chiar dacă uneori din exterior se vede mai rău.

M-ai întrebat la ce grădi merg sau la ce școală vor merge și te-ai grăbit să etichetezi. M-ai judecat până și prin prisma asta.

Eu greșesc față de copii și față de mine. Greșesc de multe ori și tot de multe ori mă simt și vinovată. Dar mă străduiesc cât pot de mult să imi educ fetele cât mai frumos și sănătos cu putință.

Nu mai judeca, e posibil să știi mai bine, să fii mai bună pentru copilul tău, te asigur însă că pentru copiii meu, eu sunt cea mai bună mamă, cu tot cu greșelile pe care le fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *