Cumpărăm televizor pentru grădinițe?

Explicați-mi și mie, cum adică părinții trebuie să facă chetă pentru a cumpăra plasmă în sala de clasă de la grădiniță? În primul rând eu mi-aș pune semne de întrebare dacă deja există televizor în vreo sală, dar să mai pun bani pentru achiziționarea unuia…

Odată cu începerea grădiniței, am auzit cum se practică tot felul de strângeri de fonduri din partea părinților. Am înțeles că statul nu oferă nimic pentru educația celor mici, sau dacă oferă, pe ce se cheltuie banii? La prima ședință cu părinții se stabilește fondul clasei, pentru că nu există nimic, nimic, nimic pentru copii. Nici creioane, nici hârtie, nici acuarele, nici șervețele, nici jucării, doar o clasă goală și o educatoare depășită numeric.

Copiii au însă nevoie de multe materiale pentru activitatea de la grădiniță și înțeleg, deși e frustrant, că părinții trebuie să contribuie și să sprijine financiar educația copiilor lor.

Daaaar, cum poți cere părinților bani pentru televizor în sala de clasă? De ce au nevoie de plasmă? De ce a ajuns televizor sursa de calmare a copiilor, de educare, de joc și învățare? Atât de mult a decăzut sistemul de educație românesc, încât copiii sunt abandonați în fața televizorului încă de la grădiniță, chiar de către educatoarele care ar trebui să facă cu totul altceva?

Se știe cât de nociv este lăsatul copiilor mult timp în fața ecranelor, e inadmisibil ca educatoarele să abuzeze chiar ele de ecrane. Sunt cu atât mai frustrată cu cât aud tot mai mulți părinți că în sala de clasă a copiilor de grădi sunt televizoare și că sunt pornite încă de când sunt preluați copiii. Nu înțeleg, acum televizorul trebuie să înlocuiască brațele și vorbele bune ale educatoarei?

Offf, în loc să avansăm, parcă ne afundăm tot mai mult. Degeaba toate protestele oamenilor, degeaba vrem să schimbăm liderii politici incompetenți, degeaba ne frustrăm că nu funcționează instituțiile statului, că nu avem spitale dotate, etc. Dacă încă de la grădinițe lucrurile funcționează anapoda și educația copiilor suferă încă de la rădăcină, cum poate înflori societatea noastră?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *